همکار محترم هرگونه کپی برداری از محصولات نابی تک پیگرد قانونی دارد.

۷ تکنیک گرم نگه داشتن خانه در زمستان

بازدید: 135 بازدید
گرم نگه داشتن خانه در زمستان
  • گرم نگه داشتن خانه در زمستان یکی از مهم‌ترین چالش‌ها در این فصل است. استفاده از وسایلی مانند بخاری، شوفاژ و سایر سیستم‌های گرمایش رایج‌ترین تکنیک برای تعدیل هوا در فصل‌های سرد است. اما بار‌ها دیده‌ایم که علیرغم استفاده از سیستم‌ها و وسایل گرمایشی مختلف تغییری در دمای خانه ایجاد نمی‌شود. روش‌هایی وجود دارد که می‌توان بدون تکیه بر بخاری و موارد مشابه کل ساختمان را گرم کرد.

    گرم نگه داشتن خانه در زمستان

    استفاده از نور طبیعی، وسایل چوبی و فرش سه بخش کلیدی برای گرم کردن خانه در فصل زمستان

    گرم کردن خانه به کمک نور خورشید

    دسترسی به منبع حرارتی قوی، رایگان و ماندگار یک مزیت به حساب می‌آید. اما چنین منبعی وجود دارد؟ بله، خورشید یک منبع حرارتی عظیم است که در تمام طول روز به آن دسترسی دارید. در روز‌های آفتابی، پوشش پنجره‌ها را باز کنید تا گرما و نور خورشید وارد فضای خانه شود. در مرحله بعد باید به کمک عایق‌های مختلف این گرما را در خانه نگه دارید. عایق‌بندی دیوار‌ها، استفاده از پنجره‌های دو جداره، نصب پرده‌ها ضخیم به حفظ گرمای خانه کمک می‌کند.

    انسداد منافذ برای پیشگیری از خروج گرما

    باز کردن درب و پنجره‌ها در فصل‌های سر مسی برای ورود هوای خشک محیط بیرون به فضای داخلی را فراهم می‌کند. برخی کاربران بعد از حمام برای تغییر هوای اتاق، پنجره‌ها را باز می‌کنند. این تکنیک اشتباه است. این روش علاوه بر تسریع خروج هوای گرم، مسیر مناسبی برای ورود سرمای خشک زمستان به اتاق شما باز می‌کند. اگر اتاق شما مستر است به‌جای این اشتباه، درب حمام را باز بگذارید. ورود رطوبت و گرمای حمام به فضای داخل اتاق آن را گرم‌تر خواهد کرد.

    تغییر جهت چرخش پنکه سقفی

    در برخی مناطق کشور از پنکه‌های سقفی برای تعدیل هوای فصل‌های گرم استفاده می‌شود. تصور رایج این است که با اتمام فصل گرما این وسیله کاربردی ندارد. حتماً می‌دانید که چرخش تیغه رو به جلو به خنک شدن هوا کمک می‌کند. اما نکته‌ای درباره گرم نگه داشتن خانه در زمستان به شما می‌گوییم که شما را متعجب می‌کند. در فصل زمستان با روشن کردن پنکه در جهت معکوس می‌توانید گرمای حبس‌شده در قسمت بالای خانه و نزدیک سقف را به سمت پایین هدایت کنید.

    تنظیم مجدد سیستم گرمایشی برای گرم نگه داشتن خانه در زمستان

    اگر برای گرمای خانه به استفاده از رادیاتور متکی هستید قبل از آغاز فصل سرما مرحله تنظیمات مجدد را انجام دهید. محدوده اطراف رادیاتور باید کاملا خالی باشد. وجود وسایلی مانند میز ناهارخوری، نیکت و صندلی‌های چوبی در اطراف این وسیله گرمایشی، گرما را به دام میاندازد. پس خنه سردتر به ظر می‌رسد. آزاد کردن فضای اطراف رادیاتور گرما را در تمام خانه پخش می‌کند. در مرحله بعد به سراغ بررسی دریچه‌ها و درز‌ها در اطراف سیستم گرمایشی بروید. مطمئن شوید هیچ فضایی برای ورود سرما به خانه وجود ندارد.

    گرم نگه داشتن خانه در زمستان با حذف فضا‌های بدون استفاده

    اگر در خانه شما اتاق یا فضای بدون استفاده و دارای سیستم گرمایشی است باید آن را حذف کنید. اگر کسی از اتاق مهمان استفاده نمی‌کند حتما شوفاژ آن را ببندید. ضرورتی برای باز بودن شوفاژ در رختشورخانه وجود ندارد. درب اتاق‌ها و مکان‌های بدون استفاده را ببندید تا سرمای موجود در آن‌ها به بقیه قسمت‌ها منتقل نشود. حذف مکان‌های اضافی به چرخش بهتر هوای گرم در خانه کمک می‌کند. مهم‌تر از همه با اجرای این مرحله در گرم نگه داشتن خانه در زمستان از شر هزینه‌های اضافی خلاص خواهید شد.

    گرم نگه داشتن خانه در زمستان

    برای گرم شدن خانه با کمک شومینه درب اتاق‌ها را ببندید

    باز گذاشتن درب فر بعد از اتمام پخت غذا

    اگر برای پخت غذا یا گرم کردن آن از وسایلی مانند فر و ماکروفر استفاده می‌کنید از اهمیت آن در گرم کردن خانه غافل نشوبد. فر، اجاق گاز و ماکروفر موجود در آشپزخانه نه تنها قلب خانه شما را گرم و زنده نگه می‌دارد، بلکه در انتقال گرما به بخش خای مختلف خانه نقش مهمی دارد. البته، منظور ما این نیست که فر و اجاق را به حالت روشن ر‌ها کنید. بعد از اتمام پخت غذا، درب فر را باز بگذارید تا گرمای باقیمانده در آن به خانه منتقل شود.

    استفاده از فرش و موکت برای گرم نگه داشتن خانه در زمستان

    اگر به راحتی خود و حفظ گرمای خانه اهمیت می‌دهید سنگفرش‌های خانه را به کمک فرش یا موکت بپوشانید. منظور ما این نیست که استفاده از کفپوش نقشی در حفظ گرمای خانه ندارد. بلکه، با اطمینان می‌گوییم که استفاده از یک فرش یا موکت مناسب، حفظ گرمای موجود در خانه را تا ۱۰ درصد افزایش می‌دهد. فرش یک لایه اضافه است که مانع از خروج هوای گرم می‌شود. توصیه ما این است که برای پوشش کف اتاق خواب، سالن پذیرایی و نشیمن استفاده از موکت و فرش را در اولویت قرار دهید. این حالت نقش مهمی در کاهش هزینه‌های جانبی گرم نگه داشتن خانه در زمستان دارد.

    نکات کلیدی برای گرم نگه داشتن خانه در زمستان

    در قسمت قبل به مواردی اشاره کردیم که خانه شما را بدون استفاده از وسایل گرمایشی گرم نگه می‌دارد. اما، در این قسمت قصد داریم نکاتی به شما آموزش دهیم که از نفوذ سرما به درون خانه جلوگیری می‌کند. این موارد عبارتند از:

    ·       ایجاد فضایی برای درآوردن کفش در درب ورودی خانه

    اگر درب ورودی خانه شما مستقیماً به نشیمن یا سالن پذیرایی باز می‌شود حتما در ورودی آن مکانی برای درآوردن کفش قرار دهید. بهتر است آن فضا شیشه‌ای باشد. این حالت نور کلی خانه شما را کم نمی‌کند و فضای خانه کوچک نمی‌شود.

    ·       نصب پرده جلوی ورودی‌ها

    در گذشته‌های نه چندان دور بین اتاق‌ها پرده‌ای ضخیم و بلند آویزان می‌شد. این پرده که پورتیه نام داشت جلوی نفوذ باد و هوای سرد به اتاق نشیمن و پذیرایی را می‌گرفت. اگر به گرمای خانه خود اهمیت می‌دهید برای احیای آن سنت قدیمی باارزش تلاش کنید.

    ·       انسداد بالکن

    انسداد بالکن به کمک دیواره‌های شیشه‌ای نیز مانع از ورود سرما به داخل خانه می‌شود. بالکن محصور یک مزیت به حساب می‌آید. می‌توان از این فضا برای پذیرایی از مهمان‌ها در فصل‌های سرد استفاده کرد. در عین حال، هیچ دغدغه‌ای برای نفوذ سرما به خانه ندارید.

    ·       کاشت پرچین بادگیر

    گرم نگه داشتن خانه‌های ویلایی به دلیل مساحت بالای حیاط نسبتاً دشوار است. اگر در مناطق سرد و بادخیز سکونت دارید در اطراف خانه پرچین‌های بلند بکارید. البته، وسایل مختلفی وجود دارد که می‌توانید برای جلوگیری از نفوذ سرما به داخل خانه، در اطراف پنجره‌ها نصب کنید.

    ·       بستن در و پنجره‌ها

    باز بودن درب اتاق‌ها مهم‌ترین عامل اتلاف انرژی درون خانه و سرد شدن آن است. هر بار که از اتاق خود خارج می‌شوید حتماً درب و پنجره‌های آن را ببندید.

    گرم نگه داشتن خانه در زمستان

    مطمئن شوید مبلمان در فاصله مناسبی از رادیاتور قرار گرفته‌اند

    ·       گرم نگه داشتن خانه در زمستان با عایق‌سازی درب و پنجره‌ها

    در گام اول برای گرم نگه داشتن خانه در زمستان مطمئن شوید که هیچ درز و شکافی در قسمت پنجره یا درب خانه وجود دارد برای بستن درز‌های احتمالی از نوار‌های پلاستیکی ضدآب استفاده کنید. این نور‌ها برای انسداد درز‌های جدید و قدیمی کاربرد دارد. درزگیری و عایق کاری تنها به درب و پنجره‌های بیرونی مرطوب نیست. حتماً درب تمام اتاق‌ها را چک کنید. قبل از انجام مرحله درزگیری یا عایق کاری، ابعاد درب را با دقت اندازه‌گیری کنید.

    البته یک راه حل موقت و ارزان نیز وجود دارد. می‌توانید به کمک پلاستیک‌های ضخیم و نوار چسب پنجره‌ها را ببندید. اگر علی‌رغم همه این تلاش‌ها هنوز هوای سرد وارد خانه می‌شود باید چاره دیگری پیدا کنید. قرار دادن پتو یا ملحفه ضخیم در درب ورودی ساختمان بهترین روش برای جلوگیری از نفوذ سرما به داخل خانه است.

    ·       بستن پرده‌ها هنگام شب

    در فصل زمستان خورشید حدود ساعت ۴ بعدازظهر غروب می‌کند. رای استفاده حداکثری از این منبع دائمی و رایگان تا حدود ساعت ۳ بعدازظهر پرده اتاق‌ها و تمام خانه را باز بگذارید. به‌محض غروب آفتاب برای پیشگیری از نفوذ سرما و خروج گرما پرده‌ها را ببندید. با این تکنیک ساده از گرمای طبیعی خانه هنگام شب لذت خواهید برد.

    ·       عایق‌سازی کف خانه

    نمی‌توان زیبایی کفپوش‌های چوبی و پارکت در افزایش جلوه فضای داخلی ساختمان را نادیده گرفت اما این عامل می‌تواند در گرم نگه داشتن خانه در زمستان تأثیر منفی داشته باشد. حتما می‌پرسید چرا؟ در پاسخ به سؤال شما باید بگوییم درز و شکاف‌های موجود در این نوع کفپوش‌ها، مسیر برای ورود هوای سرد به داخل خانه را فراهم می‌کند. برای پیشگیری از بروز این مشکل باید به عایق کاری کف ساختمان اهمیت بدهید.

    بی توجهی به عایق کاری کف خانه باعث خرج ۱۰ درصد از گرمای موجود در ساختمان می‌شود. اگر وقت کافی برای عایق کاری ندارید و به دنبال روشی مطمئن، سریع و مناسب هستید از نقش فرش‌ها غافل نشوید. فرش‌هایی که در بافت آن‌ها از پشم استفاده شده نقش مهمی در حفظ گرمای خانه بازی می‌کنند.

    ·       عایق کاری زیر شیروانی برای گرم نگه داشتن خانه در زمستان

    تفاوت شرایط اقلیمی کشور ما باعث تنوع سبک معماری در نقاط مختلف آن شده است. اگر در خانه‌های شیروانی و مناطق شمالی کشور زندگی می‌کنید نباید عایق کاری این قسمت را نادیده بگیرید. بدون عایق کاری زیر شیروانی حدود یک چهارم گرمای خانه هدر می‌رود. عایق کاری پشت بام نقش مهمی در پیشگیری از نفوذ سرما به درون خانه و کاهش هزینه‌های جانبی دارد. قبل از آغاز فصل زمستان اقدامات لازم برای عایق کاری سقف یا کف خانه را انجام دهید.

    ·       کاهش دفعات استفاده از شومینه و بستن دودکش‌های غیرضروری

    اهمیت و نقش استفاده از شومینه در گرم کردن فضای داخلی خانه قابل انکار نیست. اما باز بودن دریچه شومینه یا اجاق‌های چوبی مهم‌ترین عامل خروج هوای گرم از خانه به حساب می‌آید. توصیه کارشناسان این است که تعداد دفعات استفاده از این ابزار گرمایشی را کاهش دهید. باید به دنبال یافتن روشی جایگزین برای گرم نگه داشتن خانه در زمستان باشید. در گا م بعد، اطمینان حاصل کنید که دودکش‌های اضافی و بلااستفاده کاملا بسته شده‌اند.

    گرم نگه داشتن خانه در زمستان

    برای حفظ گرمای خانه بیش‌ازحد از شومینه استفاده نکنید

    چگونه خانه را بدون استفاده از گاز گرم کنیم؟

    در فصل زمستان به دلیل افزایش مصرف گاز با افت شعله وسایل گرمایشی گازسوز روبرو می‌شویم. استفاده از وسایل برقی بهترین گزینه برای گرم کردن خانه در چنین شرایطی هستند. کاربردی‌ترین وسایل گرمایشی برقی عبارتند از:

    ۱.    رادیاتور قابل حمل برقی

    این دستگاه از نظر ظاهری کاملاً مشابه رادیاتور‌های معمولی است. قابلیت حمل آن باعث‌شده که برای استفاده از آن در نقاط مختلف خانه با محدودیت مواجه نشوید. برای انتخاب این نمونه رادیاتور‌ها توه به چند عامل اهمیت فراوانی دارد. برای مثل، باید انتخاب رادیاتور‌های دارای جنس آلومینیوم را در اولویت قرار دهید. هم‌تر از همه، رابطه‌ای مستقیم بین تعداد پره‌ها و قدرت گرم کردن شوفاژ برقی وجود دارد. پس، برای مساحت‌های بزرگ، دستگاهی با تعداد پره‌های بیشتر را انتخاب کنید. فراموش نکنید که توان گرمایشی دستگاه با میزان برق مصرفی آن ارتباط دارد. هرچه توان بیشتر باشد دستگاه برق بیشتری مصرف می‌کند.

    ۲.    بخاری هالوژنی

    حتماً در فیلم‌های قدیمی یا عکس‌های خانوادگی خود تصویری از بخاری‌های برقی المنت دار دیده‌اید. امروزه نیز این بخاری کاربردی در مدل‌ها و طرح‌های مختلف تولید و عرضه می‌شود. جنس بدنه و میزان تحمل حرارت دو عامل بسیار مهمی هستند که هنگام خرید بخاری‌های هالوژنی باید به آن توجه کنید. توصیه دیگر ما این است که مدل‌های دارای قابلیت چرخش را انتخاب کنید. زیرا، این مدل‌ها، هوای گرم را به‌صورت یکسان در اتاق یا خانه پخش می‌کنند. پس، برای گرم نگه داشتن خانه در زمستان با مشکل مواجه نمی‌شوید.

    ۳.    گرم نگه داشتن خانه در زمستان با پنکه‌های گرمایشی فن دار

    پنکه‌های گرمایشی دارای سه حالت‌ایستاده، رومیزی و نیمه‌ایستاده هستند. در مواردی که با افت یا قطعی گاز روبرو می‌شوید این دستگاه نقش مهمی در تامین گرمای خانه خواهد داشت. المنتهای هالوژنی موجود در این نوع پنکه دارای قابلیت انتقال ۹۰ درصدی گرما به محیط اطراف هستند. چرخش پنکه نیز شرایط برای تعیل گرما در تمام اتاق را فراهم می‌کند. ایمنی این دستگاه بسیار بالا است. در صورت بروز هر نوع مشکل، سیستم قطع خودکار فعال شده و نگه خاموش می‌شود. به‌علاوه، می‌توان تایمر دستگاه را تنظیم کرد تا در زمان معین خاموش شود.

    ۴.    شومینه برقی

    انتخاب برای افراد سخت پسند بسیار دشوار است. اگر، دکوراسیون داخلی خانه برای شما مهم است شومیه برقی نیاز شما را برطرف می‌کند. این نوع شومینه‌ها به دلیل قابلیت تنظیم نور و حرارت گزینه مناسبی برای فصل زمستان هستند. البته، میزان مصرف برق آن‌ها بالا است و هزینه اقتصادی زیادی به دنبال دارند.

    روش‌های مدرن گرم کردن خانه در فصل زمستان

    در قسمت‌های قبل سعی کردیم تکنیک‌هایی ساده و ارزان برای گرم نگه داشتن خانه در زمستان به شما آموزش دهیم. اما تکنیک‌ها تنها به این موارد محدود نمی‌شوند. افراد علاقه‌مند به فناوری‌های نوین و برخوردار از بودجه کافی می‌توانند برای تامین گرمای خانه خود به سراغ تجهیزات گرایشی زیر بروند.

    ·       سیستم‌های گرمایشی مدرن

    سیستم‌های مدرن راه حلی سریع، آسان و بسیار ساده برای تامین گرمای موردنیاز در فصل‌های سر سال هستند. در این سیستم‌ها از روش‌های هوشمند برای تأمین گرما یا سرما در فصل‌های مختلف استفاده می‌شود. می‌توانید این سیستم را هنگام خروج تز خانه خاموش کرده و کمی از قبل از بازگشت از طریق گوشی هوشمند خود، آن را فعال و روشن کنید. البته در برخی موارد، سیستم‌های گرمایشی هوشمند به گونه‌ای طراحی شده‌اند که برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی، هنگام خروج ساکنان از خانه یا در ساعات گرم روز به صورت خودکار خاموش می‌شوند.

    گرم نگه داشتن خانه در زمستان

    در سیستم‌های گرمایشی هوشمند می‌توان دما را بر اساس نیاز و خارج از خانه تنظیم کرد

    ·       پرده‌های حرارتی برای گرم نگه داشتن خانه در زمستان

    پرده‌های دارای روکش حرارتی به ماندگاری هوای گرم در خانه کمک می‌کنند. البته، استفاده از این پرده‌ها کمی گران و پرهزینه است. اگر، از نظر بودجه با محدودیت روبرو هستید باید به سراغ گزینه دیگری بروید. پوشاندن پرده‌ها با آستر مناسب راهی ارزان و ساده برای گرم نگه داشتن خانه در زمستان به حساب می‌آید.

    ·       پتوی برقی

    اگر به دنبال راهی برای احساس گرما در شب‌های زمستان و تجربه یک خواب راحت هستید حتما پتوی برقی را امتحان کنید. امکان استفاده از این نوع پتو روی تخت و مبلمان وجود دارد. قیمت این محصول در مقایسه با سایر روش‌های درن گرمایشی کمتر است. پس، می‌توان آن را جایگزینی مقرون‌به‌صرفه برای حفظ گرمای خانه در فصل‌ها و مناطق سرد دانست.

    سخن پایانی

    هزاران تکنیک و نکته کاربردی برای گرم نگه داشتن خانه در زمستان وجود دارد. اشاره به همه آن‌ها بسیار طولانی و وقت‌گیر می‌شد. اما، اهمیت تامین گرما در فصل سرد باعث شد که ما بهترین تکنیک‌ها برای حفظ گرمای خانه و جلوگیری از خروج آن را به شما آموزش دهید. با اجرای مراحل فوق از زمستانی لذت‌بخش در کنار خانواده لذت خواهید برد.

    منابع

    https://www.familyhandyman.com/list/unexpected-ways-to-keep-your-house-warm-this-winter/

    https://www.thisoldhouse.com/heating-cooling/21015334/how-to-reduce-home-heating-costs

    https://energysavingtrust.org.uk/how-to-keep-your-house-warm-in-winter/

    https://www.britishgas.co.uk/the-source/beat-the-weather/warm-home-winter.html

    https://www.choice.com.au/home-and-living/heating/home-heating/articles/how-to-keep-warm-this-australian-winter-170915

    میانگین امتیازات ۵ از ۵
    از مجموع ۱ رای
    دسته بندی آموزشی بلاگ
    اشتراک گذاری
    دانستنی ها

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    سبد خرید

    هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

    ورود به سایت